fbpx

Test-M projekt

Szerintem nincs érdekesebb és izgalmasabb, mint embereket fényképezni. Főleg a felnőtteket. Ők már tele vannak mindennel, szép és fájó dolgokkal, szeretettel és dühvel, szomorúsággal és örömmel. Ami közös, hogy olyan sokan elveszítik azt, ami gyerekként még meg volt, hogy feltétel nélkül szeretik önmagukat. Pedig, hát, ugye.. a szeretet pont az a valami, amihez nem kellenek feltételek. Szóval, sokan úgy érkeznek hozzám, hogy nem szeretik magukat, mert túl soványak, túl kövérek, túl nagy a fülük, túl kicsi a szájuk. Csak a jobb profiljuk szép, meg van ez a vágás és légyszi szedj le rólam pár kilót, meg a fotosop az majd mindent megold.

Azt szoktam mondani, hogy nekem mindenki szép. Mert beszélgetünk. És kinyílnak és őszinték lesznek és vidámak. Nekem nem kell soványnak lenniük, vagy épp szabályosnak. Én mindenkit ugyanúgy szépnek látok. Jó lenne, ha mindenki így látna. Egymásnak olyan tükröt mutatnánk, amiben a másik szépnek és jónak látja magát.

Ezért született ez a projekt.

Olyan bátor és lelkes nőket fotóztam (és fotózom továbbra is), úgy, ahogy megszülettek, styling, make-up, és minden nélkül, akik arra vágytak, hogy amire én is, a feltétel nélküli elfogadásra. Így hát lefényképeztem őket.Csak úgy, ahogy ők maguk vannak, meztelenül. Gyönyörűen.

Nagyon szép és finom dolgok jöttek létre közben. Őszinteség, ébredés, rengeteg nevetés, felszabadulás, igazi flow.

“Amikor làttam Andi elkèszült anyagàt a “meztelenül is szèp vagyok” címmel, nagyon megörültem, hogy egy ilyen kezdemènyezèsbe kezdett, hiszen mi nôk rettenetesen tudjuk utàlni a testünket.
Jò volt làtni, hogy elindult egy sorozat ahol az anyukàk 2-3 gyermek szülèse utàn is meg mertèk mutatni a testüket. Senki sem a playboy nyuszi szerepère vágyot, hanem istenadta termèszeessègèben, várandòs pocak, ès szoptatàsok utàn vàllalta önmagát.
Szèpnek làtsz, vagy keresed rajtam a hibàkat? Ilyen vagyok,ès èn szeretem ès elfogadtam önmagam!
A nôket lehet kritikàkkal illetni, nagy a segge, mekkora hasa van, vastag a combja, vagy èpp az ellenkezôje! Sovàny, nincs segge, nincs mit rajta fogni, ès mèg sorolhatnàm a szebbnèl szebb jelzôket.
Volt egy fèrfi kollègàm akinek egy mondata nagyon megragadott, így szòlt – Minden nôben van szèpsèg!
Ez a kulcs! Meglàssuk önmagunkban a szèpet! Azt a szèpet ami belülrôl fakad, mert azt sugàrozzuk màsok felè. Ez lehet hogy közhely, de igaz!
Ezèrt is volt szàmomra Andi fotòsorozata izgalmas ezekrôl a hölgyekrôl. Mindegyikük szemèben làttam az a vidàmsàgot, a mosolyt egy felszabadult èrzèst ami tükrözôdik a szemükbôl.

Andi àtküldte az elkèszült fotòkat, mikor visszanèztem…,
Itt vagyok 41 èvesen ès a fotòkon az a nô èn vagyok, ès nekem tetszik az a nô, ùgy ahogy van!
Megmutattam a gyerekeknek, ès mindkettôjüknek nagyon tetszettek.
A lànyom többször is àtnèzte, ès annyit kèrdezett a fekete-fehèt fotòknàl -Anya, mièrt vagy szürke, ès mièrt vagy meztelen?
Megválaszoltam. – Nagyon szèp vagy, anya!

Merjünk olyan dolgokat csinálni amit eddig nem! Ettôl csak több energiàd lesz így másoknak is többet tudsz adni!
Lèpjünk ki idônkènt a megszokottbòl, dobjàtok magatokat olyan helyzetekbe ami ùjdonság ès ismeretlen, ès vegyètek észre az èrtèkeiteket, becsüljètek ès tiszteljètek önmagatokat, az eredményeiteket.

Nagyon köszönöm Andi, csodàs nap volt!”

To our wonderful Andi, thank you for an amazing experience once again, it was an honour to have you photograph the birth of our daughter phoenix, but yesterday was such a special experience again with you and this time to have my mother and eldest daughter as well as Phoenix was something we will never forget.
And the photos are something we will treasure forever, they are stunning and so unique. what a fantastic way to start the new year! Thank you for being really flexible and fitting around our schedule, I had never been to your studio but it’s just like you, warm and inviting and I look forward to coming back as soon as I get a chance.